Monday, August 16, 2010

My books this Fall

This is a note I posted on Facebook: it's about my forth-coming books.

Koska Helsingin Sanomat ei maininnut minua sanallakaan ensi syksyn kirjojen listauksissa, ajattelin edes täällä kerrata ne muutamat opukset, joita olen ollut väsäämässä ja joiden on tarkoitus ilmestyä ensi syksynä. Totta kai on niin, että osasta näistä ei tiedä ketkään muut kuin minä ja kustantaja; lisäksi osalla kirjoja ei ole vielä käyttökelpoista nimeä, mutta - osittain - senhän takia tämä Facebook on olemassa, että voi markkinoida omia tekemisiään. Mukana ovat lisäksi kolme dekkaria, joiden ilmestymisessä minulla on ollut osani. Tai mainitaankin ne ensiksi, koska niiden markkinoinnista saan rahaa.

Tapani Bagge ja Harri István Mäki: Paha paikka. Arktinen Banaani.
Kevin Wignall: Lipun varjo (Dark Flag). Arktinen Banaani.
Ken Bruen: London Boulevard. Arktinen Banaani (saattaa siirtyä ensi keväälle riippuen siitä, milloin kirjasta tehty Colin Farrell/Keira Knightley -elokuva tulee Suomeen).

Omat kirjani:

Artikkelikokoelma tekijänoikeuksista. Toim. yhdessä Jussi Förbomin kanssa. Avain/BTJ.
Historiallisen romaanin taitajia 2. Yhdessä Jukka Halmeen ja Sari Polvisen kanssa. Avain/BTJ.
Vanhojen erätarinoiden kokoelma. Turbator.
Vanhojen suomalaisten kauhunovellien valikoima. Faros.

On puhuttu myös Marton Taigan scifi-tarinoiden kokoelmasta, mutta en tiedä, ehtiikö se ilmestyä syksyksi. Lisäksi jos suinkin ehdin, laitan kasaan ja kansien sisään myös monta vuotta tekeillä olleen Outsider-artikkelikokoelman.

Jotkut ovat sitä mieltä, että tällainen toiminta - kirjojen kasailu - ei ole kirjailijuutta, vaan pelkkää toimittajuutta. Mene ja tiedä: toisaalta minulla on myös omia proosahankkeita koko ajan.

2 comments:

Harri said...

Halpa, pieni ja kätevä pokkariformaatti on näemmä saanut antaa tilaa kovakantisille. Varmaan jokin kustannuspoliittinen peruste löytyy, mutta silti nyt harmittaa.

Juri said...

Harri: joo, Baggen ja Mäen kirja tuli kovakantisena ja muutkin mahdollisesti tulevat. Pokkariformaatista on siis luovuttu, mutta ei välttämättä lopullisesti. Tämä ei johdu kustantamosta itsestään, vaan pikemminkin kirjakauppojen ja muiden ketjujen levityksestä.