Tuesday, November 23, 2010

Duane Swierczynski's The Blonde and Ken Bruen's London Boulevard out in Finnish in 2011

Commercial follows, in Finnish:

Arktisen Banaanin kevät 2011 pitää sisällään kaksi kovaa dekkariuutuutta: Keikkakuskin kirjoittajan Duane Swierczynskin hengästyneesti ryntäävä scifi-trilleri Vaaleaverikkö sekä irlantilaisen kovaksikeitetyn rikoskirjallisuuden supernimen Ken Bruenin ensimmäinen suomennos, kohta elokuvaksikin tuleva London Boulevard.

Vaaleaverikkö on raju kaahaus läpi öisen Philadelphian, 24 tunnin jännäri, jossa ei ole tyhjiä hetkiä. Naisella on veressään tappava virus ja uudeksi uhriksi joutuu viaton, avioero-oikeudenkäyntiä odottava toimittaja. Kirjasta sanottua: "OK, so we have hot girls, self-replicating killer-spy nanomachines, journo-suckers, affable hit-men, double-secret government cadres; are we forgetting anything? OH YEAH, a severed head in a duffle bag!"

Bruenin London Boulevard on ovela pastissi Billy Wilderin klassikkoelokuvasta Sunset Boulevard, mutta omillaankin toimiva kovanlyyrinen, haikean väkivaltainen rikosromaani. Elokuvan pääosissa ovat Keira Knightley ja Colin Farrell ja sen ohjaa Scorseselle käsikirjoituksia tehnyt William Monahan.

Vaaleaverikön kansikuvan on piirtänyt Ossi Hiekkala. Lisätietoa löytyy kustantajan sivuilta.

No comments: