Tuesday, June 02, 2009

Kevin Wignall Suomeen perjantaina


Kriitikoiden ylistämä Kevin Wignall Suomeen
Kuka on Conrad Hirst? on merkittävä romaani Jugoslavian sisällissodasta

Kevin Wignall on nouseva brittikirjailija, joka on jo saavuttanut kulttimainetta ja kriitikoiden arvostuksen neljällä omaperäisellä rikosromaanillaan. Wignall on erikoistunut kirjoittamaan palkkatappajista, mutta hänen tappajansa ovat epävarmoja ja yksinäisiä ihmisiä, joiden uraa talouden ja politiikan horjahtelut heilauttavat.

Suomeksi nyt ilmestyvä Kuka on Conrad Hirst? kertoo palkkatappajasta, jonka ura alkoi Jugoslavian sisällissodan hämärissä. Hirst haluaa lopettaa hommansa ja päättää ottaa selville, keitä ovat hänen salaperäiset työnantajansa. Hirstillä on vain yksi vihje, mutta sen seuraaminen tuottaa tuloksia. Yksitellen palkkatappaja päästää työnantajat päiviltä vain huomatakseen, että häntä luullaan vastapuolen vakoojaksi.

Alun perin vuonna 2007 ilmestynyt Kuka on Conrad Hirst? tuo tuulahduksen 1930-luvulta ja Graham Greenen ja Eric Amblerin vakoiluromaaneista. Kevin Wignall päivittää lajityypin vastaamaan 2000-luvun monimutkaisia globaaleja kuvioita.

Wignall saapuu Suomeen julkistamaan suomennoksen ilmestymistä. Perjantaina 5.6. on julkistamis- ja signeeraustilaisuus Aleksanterinkadun Suomalaisessa Kirjakaupassa klo 16.30 ja lauantaina 6.6. Kampin Suomalaisessa Kirjakaupassa klo 15.00. Lisäksi hän esiintyy Kouvolan dekkaripäivillä lauantaina 6.6. klo 10.15. Kouvolan teatterissa.

Kuka on Conrad Hirst? on osa Arktisen Banaanin tänä keväänä aloittamaa pokkarisarjaa, jossa ilmestyy uutta amerikkalaista ja englantilaista kovaksikeitettyä dekkaria. Aiemmat kirjat sarjassa ovat Duane Swierczynskin Keikkakuski ja Allan Guthrien Viimeinen suudelma. Ensi syksynä ilmestyvät James Sallisin palkintoja kahminut Ajo (Drive) sekä Scott Phillipsin elokuvanakin tunnettu mestariteos Jäätävää satoa (The Ice Harvest). Sarjaa toimittaa dekkariasiantuntija Juri Nummelin.
Wignallista lisää täällä.

No comments: