Wednesday, June 24, 2009

Tommi Aitio's review of Keikkakuski

Here's a quote from Tommi Aitio's very positive and knowledgeable review of Duane Swierczynski's Keikkakuski. It appeared in Kauppalehti on June, 23rd.

Älä ota kesäkissaa, hanki kesäkirja!

Kauppalehti luki puolestasi suven kiinnostavimmat kirjauutuudet - Duane Swierczynski operoi Jim Thompsonin, Charles Williamsin, Charles Willefordin ja Elmore Leonardin rajaamassa vaikutuskentässä, ja millä ketteryydellä!

Keikkakuski ei kenties luo kovan dekkarin perinteeseen mitään uutta, mutta tyylipastissina se on niin täydellinen, että sen soisi herättävän vaikkapa Tarantinon huomion. Virheetön suoritus, kerrassaan.

Hurmehommat Keikkakuski kuvaa kohtuullisen suorasukaisesti niin kuin valitun tyylilajin ilmaisulliseen perinteeseen kuuluu. Perinnetietoista on myös Swierczynskin tapa pyöräyttää luku luvulta tarinaan lisää henkilöhahmoja ja narratiivisia käänteitä. Lopulta porukkaa on paikalla lähes hallitsemattomasti, mutta tällaiset dramaturgiset haasteet Swierczynski voittaa tapattamalla muutaman tyypin pois juonenkulkua häiritsemästä. Autenttinen pulp-kirjailija, siis.

No comments: