Wednesday, September 21, 2005

Tiedote (in Finnish, again! sorry, guys!)

Kun kerran puhun tuolla ensi tiistaina, niin varmaan on asiallista laittaa tiedote tännekin:

EETOS-ILTA
Turkulainen Eetos-yhdistys järjestää tiistaisin avoimia monitieteellisiäkeskustelu- ja alustusiltoja. Syksyn aikana järjestetään kolme tapahtumaa,joiden teemoina ovat kokeellinen elokuva, tekijyys ja digitaalinen kulttuuri.
Paikkana on Panimoravintola Koulu, historialuokka.Tilaisuudet alkavat klo 18.30. Lämpimästi tervetuloa!

27.9. KOKEELLINEN ELOKUVA
Tietokirjailija Juri Nummelin: ”Eksploitaatio, avantgarde, animaatio: elokuvanteon rajoilla”
Taiteilija Niina Suominen: ”Kokeellisuus esineanimaatiossa Tila”

25.10. TEKIJYYS
Tutkija Milla Tiainen: ”Neromyytin kritiikistä tekijöiden moneuteen: Musiikin tekijä-tutkimuksen muuttuvat kentät”
Tutkija Heidi Grönstrand: ”Työni naiskirjailijan position rekonstruoijana — teoriaa ja käytännön toimia”

29.11. DIGITAALINEN KULTTUURI
Charlie Geren Digital Culture-kirjan suomennoksen Digitaalinen Kulttuuri (Eetos/Faros 2005)julkaisutilaisuus. Kirjan pohjalta alustamassa professori Raine Koskimaa ja tutkija Jussi Parikka.Lisätietoja: Olli Pyyhtinen

Eetos ry. on turkulainen kriittistä kulttuuria tukeva yhdistys.
Eetos järjestää seminaareja, esitelmä- ja luentotilaisuuksiasekä julkaisee tieteellistä kirjallisuutta.
Eetos toivottaa myös kaikki uudet jäsenet tervetulleiksi toimintaansa.

Puhujaesittelyt:

27.9. KOKEELLINEN ELOKUVA: Juri Nummelin on turkulainen tietokirjailija,jolta ilmestyi vastikään liikkuvan kuvan historiaa 1600-luvulta nykypäiväänluotaava teos Valkoinen hehku (2005). Ennen tätä Nummelin on julkaissutmuun muassa myös kioskikirjallisuutta käsittelevät teokset Pulpografia (2000)ja Kuudestilaukeavat (2004). Niina Suominen on valmistunut vuonna 2004Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta animaatio-ohjaajaksi.Suomisen käsikirjoitus- ja ohjaustöitä ovat piirrosanimaatio Punctata (2002), nukkeanimaatio Polaris (2003) ja lopputyönä toteutettu kokeellinen esineanimaatioTila (2004). Käsikirjoittamisen ja ohjaamisen lisäksi hän on työskennellytVirossa animaatiostudiolla, opettanut animaatiota ja kuvittanut.Tällä hetkellä Suominen toimii freelance-taiteilijana.

25.10. TEKIJYYS: Milla Tiainen työskentelee tutkijana Turun yliopistonmusiikkitieteen oppiaineessa. Hän on julkaissut taidemusiikin säveltäjiä ja tekijyyttäkoskevan teoksen Säveltäjän sijainnit (2005). Väitöskirjassaan Tiainen tutkii laulajienmusiikintekoprosesseja keskeisinä työkaluinaan muun muassa subjektiviteetin, ruumiin,äänellisyyden ja sukupuolen käsitteet. Kirjallisuudentutkija Heidi Grönstrand työskenteleekotimaisen Turun yliopiston kotimaisen kirjallisuuden oppiaineessa. Ensimmäisiämaassamme kirjoitettuja romaaneja ja erityisesti naiskirjailijoiden panostaromaanikirjallisuuden muotoutumisessa tarkastellut Grönstrandin väitöskirjaNaiskirjailija, romaani ja kirjallisuuden merkitys 1840-luvulla julkaistiin keväällä 2005.

29.11. DIGITAALINEN KULTTUURI: Raine Koskimaa on Digitaalisen kulttuurin oppiaineenprofessori Jyväskylän yliopistossa ja Charlie Geren kirjan käännöshankkeen johtaja.Koskimaan väitöskirja Digital Literature. From Text to Hypertext and Beyond julkaistiinvuonna 2000 (löytyy osoitteesta http://www.cc.jyu.fi/~koskimaa/thesis/).Lisäksi Koskimaa on tutkinut mm. digitaalisten pelien kulttuuria.Jussi Parikka työskentelee tutkijana kulttuurihistorian oppiaineessa Turun yliopistossa.Väitöskirjassaan hän tutkii tietokoneviruksia kulttuurisena ilmiönä sekä viraalisuudenja kapitalismin monimuotoisia suhteita. Parikka on julkaissut ihmisen ja koneenyhteenliittymiä tarkastelevan teoksen Koneoppi. Ihmisen, teknologian ja median kytkennät (2004). Parikan kotisivut löytyvät osoitteesta: http://users.utu.fi/juspar

No comments: