Monday, July 31, 2006

Back, once again

We just came back from a three-day trip to my mom's at Pori, a largeish town on the west coast of Finland. It's a very nice place during Summer. It's always a small wonder to me that you can swim in the Kokemäenjoki river now, when in my childhood it was strictly forbidden due to pollution and all! It's a new view to a very familiar place. We could've easily spent three more days in Pori, especially if we had had time to go to Yyteri and its marvellous beaches.

I did some book hunting and will be posting scans of the results. It seems now that Ottilia has finally been bitten by a flea market bug - she even demanded we go to a flea market today.

I've been reading a Stark House reprint of Peter Rabe's Murder Me For Nickels, which I can easily recommend.

5 comments:

Lurker said...

Pori on Suomen hienoin kesäkaupunki! Talvella taas, kuten joku sanoi: Suomen suurin valaistu hautausmaa.

Porissa oli ennen vanhaan montakin lehti- ja kirjadivaria, joissa muistan koulun ruokatunnilla juosseeni. Onko enää yhtään?

Juri said...

Porissa on kaksi varsinaista divaria, joista toinen - Airi Välkesalmen - on myynnissä. Saattaapi tietysti olla myytykin, en käynyt liikkeessä nyt. Nortamonkadulla oleva liike myy paljon myös levyjä, mutta on ihan mukava ja hintatasoltaan ok.

Mutta joo, Porissa oli taannoin Anttivaari (upeassa hiukan jugend-henkisessä talossa, jossa on nyt Karhukopio), iso Tiimari ajalta, jolloin Tiimari vielä myi käytettyjä kirjoja ja sarjiksia, Ladyland (eli sittemmin TNT)... Veikko Valo piti useita eri liikkeitä ja omaan makuuni hänellä oli erinomaisia divareita (ainakin kärkkään intellektuellinalkuisen lukiolaisen mielestä; nyt en osaisi sanoa), mutta hän on vetäytynyt alalta. Muistan yhden pikkudivarin myös kauppaoppilaitoksen vierestä, sekä linja-autoaseman läheisyydestä. City-Marketissa rautatieaseman takana oli myös yksi liike. Se saattoi olla sama, joka oli jonkin aikaa uudistetussa City-Marketissa, mutta myi kirjansa pois ja keskittyi tietokonepeleihin.

Friitalan divari sen sijaan muuten jaksaa ja voi ihan kohtalaisesti. Porista ajaa sinne autolla 10 minsassa.

Mitä tulee kesäkaupunkeihin, niin kyllä kaikissa Suomen kaupungeissa on kivaa kesällä. Porissa on tosin todella upea joki ja jokiranta ja Kirjurinluoto, nyt kun siinäkin voi tosiaan uida. Sitä en olisi voinut uskoa vielä 80-luvullakaan.

Juri said...

Oh, English summary: it's about old and defunct used book stores in Pori, my old hometown. There used to be many.

Lurker said...

Ennen vanhaan Kokemäenjokeen hukuttiin, ei siellä uitu.

Ladylandissa olin itse myymässä monet 1980-luvun kesät opiskelurahoja tienaamassa. Silloin vinyylikauppa kävi, ja hyvin kävikin. Jazz-myynti taisi olla isompi kuin joulumyynti.

Kirjallisuus oli enemmänkin Morgan Kane (täysi sarja takahuoneessa myyjän iloksi!) ja Jallu -painotteista.

(Engl. summary: More old hometown Pori-nostalgia!)

Juri said...

Yksi äijä vietti joskus 80-luvulla, että Porin vanhalla sillalla järjestettiin 60-luvulla laittomia uintikisoja, joissa siis hypittiin sillalta alas ja sitten uitiin johonkin tarkemmin määrittelemättömään paikkaan. Joku mustalainen voitti kisat aina. Äijä sanoi tämän nimenkin, mutta en muista sitä enää. Jutun kertoneen äijän muistan kyllä, mutta minulla ei ole mitään kontaktia häneen, ei ole ollut 20 vuoteen. (Olenko minä niin saatanan vanha jo..?)