Thursday, February 16, 2006

Tappajajuustoa 60-luvulta

Jos seuraava juttu olisi julkaistu aprillipäivänä, en olisi suhtautunut siihen vakavasti. Tämän lisäksi seuraavan päivän lehdessä julkaistiin pilakuva, jossa varoitettiin pilailujuustosta.

Toivotaan, että kyse oli kuitenkin valmistajan tekemästä erheestä ja että ei todellakaan ollut tarkoitus tappaa ketään... muuten termi "pilailu" saa tässä aivan uusia ulottuvuuksia.

Hengenvievää juustoa maassamme

Uusi Päivä 9.11.1962

Myös Suomessa on myytävänä hengenvaarallista pilailujuustoa, kerrottiin keskusrikospoliisista, joka on saanut Interpolilta varoituksen tästä hengenvaarallisesta juustojäljitelmästä.

Japanilaista valmistetta oleva juusto on eräänlaista kumimaista massaa ja aivan tavallisen reikäjuuston näköistä. "Pistä juustonviipale leivänviipaleen päälle, tarjoa leipä vieraallesi ja katso mitä tapahtuu", sanotaan pilailujuuston käyttöohjeessa. Pilailun kohteena, jotka ovat syöneet tällaista juustoa, ovat kuolleet. Ensimmäinen tästä aiheutunut kuolemantapaus todettiin Saksassa jo helmikuussa.

Keskusrikopoliisi esittää asian vielä torstaina sisäasiainministeriölle. "Juuston myyminen on luonnollisesti kiellettävä", todettiin keskusrikospoliisista. Sisäasiainministeriö saa ryhtyä asiassa jatkotoimenpiteisiin, koska vielä ei tiedetä, mille viranomaiselle tämän pilailujuuston kieltäminen ja valvonta kuuluu.

Pilailujuustoa on ollut myytävänä vain Helsingissä. Keskusrikospoliisi on jo saanut useita ilmoituksia siitä, että tätä juustoa on ollut myytävänä.

Suoritetuissa tutkimuksissa on todettu, että kumimaisesta massasta valmistettu juustoviipale muuttuu uhrin ruoansulatuskanavassa joutuessaan ruoansulatusnesteen yhteyteen kivikovaksi ja särmikkääksi aiheuttaen kuoleman.

No comments: